КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Обявиха конкурс за идеен проект за залата в областна администрация на Стара Загора

Вторник, 06 Декември 2016 03:25

Обявена е открита процедура за идеен проект за залата в сградата на областна администрация: интериор, екстериор, съвременни инсталации за отопление, вентилация и климатизация, декоративно и сценично енергоефективно осветление, постигане на максимална акустика, цялостен ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Необходимо е обезпечаване на обекта с всички необходими характеристики, отговарящи на противопожарни, архитектурни и санитарно-хигиенни норми, като подсигуряване на евакуационни изходи, прилагане на съответния клас негорими материали за зала с такъв капацитет, в съответствие с нормативната уредба. 

Концертната зала се намира в сградата на областна администрация на част от първи и втори етаж. Разполага със самостоятелен вход на север с достъп към пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики". Състои се от входно фоайе с гардероб, концертна зала със сцена, гримьорни, помощни помещения и санитарни възли. Чрез две панорамни стълби във фоайето от изток и запад се достига до следващото ниво, където се намира балконът на залата. Тук са разположени фоайе с панорамна гледка към пешеходната зона, гримьорни, помощни помещения и санитерни възли.

02

Към момента залата е с капацитет 600 седящи места. Тя е с течове от покрива, системата за отопление и вентилация не функционира, няма изградена климатична инсталация, електрическите инсталации са амортизирани и неефективни. Оборудването и облицовките по стени и тавани са морално остарели, съществуващите материали и столове не отговарят на противопожарните норми.

Сградата е строена през 1979г. Отвън е с каменна облицовка и алуминиева дограма. Конструкцията е масивна стоманобетонна. В залата се провеждат различни културни мероприятия, театрални представления, концерти и други. Тя се намира в центъра на града с достъп до пешеходната зона, която също предстои да се реконструира

За класирания на първо място участник в откритата процедура наградата е 4 000 лв., за второ място - 2000 лв., а за трето -1 000 лв. Наградният фонд се изплаща на класираните на първите три места участници не по-късно от 30 дни след приключване на журирането на конкурса и след влизане в сила на решението на възложителя. Възложителят сключва договор по представения в документацията проект с класирания на първо място участник.   

Срокът за получаване на проекти или на заявления за участие е 20 януари 2017г., 15:00 часа.

Всички пдробности - тук.

 
Източник: http://citybuild.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions