КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

ОБЩО СЪБРАНИЕ 2010 - НЕСЕБЪР

Сряда, 05 Май 2010 17:26

Откриването

Уважаеми колеги,

в сектор ГАЛЕРИЯ ще намерите снимки от Осмото общо събрание на КАБ в Несебър.

 

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ и кратка Информация за проведеното 8-мо общо събрание на Камарата на Архитектите в България:

 

Събранието се проведе на 30 април и 1-ви май  в близост до курортния гр. Несебър в хотел “Сол Несебър Ризорт”

Дневният ред предвиждаше да се направят отчети на Управителния съвет , Контролния съвет, КДП, както и финансов отчет с одиторски доклад за дейността през 2009г на съответните органи. Предвиждаше се също така приемане на бюджет 2010г и вноска за 2011г. Поради изтичане на мандата на КДП бе необходимо да се избере нов състав на комисията, както и нов неин председател. В програмата бе предвидено обсъждане на нов Професионален кодекс , кокто и пиемането на изменения  и допълнения към Устава на КАБ предложени от работна група към УС на КАБ.

Събранието започна с бурни дебати около заповедтта на Председателя на КАБ за учредяването на Регионално колегия “Нова”. В крайна сметка бе прието делегатите на “Нова “да участват в събранието, а жалбата на група архитекти да бъде придвижена до съда с оглед законосъобразността на разпореждането на арх. Петко Йовчев.

 Последователно бяха изслушани докладите на различните комисии, като отчета на КДП възбуди най-много страсти с оглед на критичния тон, който очевидно не допадна на засегнатите в него и те се опитаха да обвинят комисията в пристрастие.

Контролния съвет представи доклад изпъстрен с “литературни” попадения , но не остави впечатление за извършен действителен контрол върху дейността на оперативните органи.

Въпреки сериозните критики към оперативното ръководство, докладите бяха приети и бе снета отговорността за дейността извършена от него и останалите комисии през 2009г.. Работата на комисията за изменения и допълнения към Професионалния кодекс на практика не бе приета. Същото се получи и с “групата” по промени в устава, като събранието счете, че предложенията не са добре обосновани и обмислени и отказа да разглежда разработеното от нея. За да не се поставя в противоречие със закона за Камарите на Оперативното ръководство се дадоха пълномощия да работи в съответствие с него дори и ако Устава на КАБ не е съобразен с това.

Бюджета за 2010 г. бе приет със сериозен дефицит след продължително убеждаване на делегатите от страна на Председателя, че Комисиите ще се разпростират според приходите и стопанската дейност, която има намерение да развива Камарата. Вноската за 2011г остана с досегашния си размер 240 лв.

Избора на нова КДП запази почти напълно досегашния и състав, като само при балотаж бе сменен досегашния и председател с арх.Николай Няголов.

Общото събрание гласува и някои решения, които трябва да изпълняват Оперативното ръководство и Управителния съвет на КАБ до следващото Общо събрание. Тези решения ще Ви бъдат представени след официалното им предоставяне от централното ръководство.

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions