КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Обръщение до членовете на РК София-град към КАБ

Петък, 20 Юли 2012 10:19

Уважаеми колеги,

Вече няколко месеца новото ръководство на РК София-град работи в насока за оптимизиране и подобряване на дейностите и обслужването в рамките на редуциран бюджет.

Нашата цел е най-голямата Регионална колегия на КАБ да модернизира структурите си, да бъде по-адекватна на настоящите кризисни пазарни условия и да предложи визия на една прогресивна професионална организация. В кратките срокове на действие вече събрахме не малко опит и от други европейски и балкански регионални архитектурни организации.  В момента обработваме добрите примери и те ще залегнат в програмата ни за бъдещите дейности. Държим да отбележим, че към средата на 2012 година бюджетът на колегията е близо 2/3 изчерпан, поради специфичните обстоятелства на смяна на ръководствата и не на последно място, поради тридневното Общо събрание на КАБ. Този факт наложи някои временни радикални решения на Съвета на РК София-град, за които се надяваме да срещнем разбиране сред колегията.

На първо място това е временното прекратяване за преосмисляне по време на летния ненатоварен период на редица дейности, които се предоставяха от външни изпълнители на договори за не малки суми, а  в същото време не са обосновани с достатъчно интерес от колегията. Това решение касае най-вече предоставянето на юридически и професионални консултации, абонамента за правни норми “СИЕЛА” и др.  Тези дейности предстои да бъдат възобновени по нов начин, съгласно решение на Общото събрание на РК София-град.

На второ място трябва да споменем абонамента за в-к “Арх & Арт Форум”. Предвид появилите се вече публикации в последния брой на вестника и на сайта на КАБ, сме длъжни да ви информираме за следното:

1. Има решение на Общото събрание за редуциране на броя на абонаментите;

2. Гласуваният от Общото събрание на РК София-град бюджет за абонамети през 2012г. е напълно изчерпан с абонамента за първото полугодие на “Арх & Арт Форум” (около 25 000лв.);

3. С оглед оптимизиране на абонамента бяха проведени разговори с издателя на в-к “Арх & Арт Форум”, на които бяха дискутирани възможностите за намаляване цената на абонамента, пускане на паралелно дигитално издание на вестника и последващо оптимизиране на хартиения  абонамент, подобряване на качеството на дизайна на изданието, по-голямо реално участие на КАБ в определянето и списването на съдържанието, преминаване от седмично на двуседмично издание.

За съжаление тези разговори постигнаха само частични уговорки без реални ангажименти от страна на издателя.

Съветът на РК София-град, съзнавайки нуждата от професионално медийно издание (както хартиено така и дигитално) като трибуна и информатор на членовете на КАБ и предвид изложените досега факти, се наложи да вземе решение временно да не подновява абонамента за второто полугодие за “Арх & Арт Форум”.

Едновременно с това в момента се изработват критерии за избор на медиен партньор. Разговорите с “Арх & Арт Форум” продължават, водят се разговори и с други издатели. В началото на есента очаквайте нова визия и концепция за нашето професионално издание.

Съвет на РК София-град,
Председател на РК София-град,
арх.Н.Баровски

 

Коментари  

 
#5 Августина Светославова Велева 2012-08-20 20:49
в подкрепа на колегата Баровски си признавам, че от две години доброволно се отказвам от абонамента за "Арх & Aрт борса" и не се чувствам дезинформирана - получавам цялата ми необходима информация от интернет. преди, когато получавах вестника го събирах в една кутия и се заричах един ден да го прочета - това никога не стана.
 
 
#4 М.П.Богданов 2012-08-11 11:03
В това кризисно време Колегията, во главе с ръководството си, смело крачи към самосъсипване. Особено ефикасна крачка по този път бе изчезването на вестника ни - "Арх и арт форум".
Без печатно издание вече не сме сериозна професионална структура, а по-скоро заприличахме на някаква група във Фейсбук!

КАБ, ако иска все пак да е полезна с нещо и на членовете си, и на обществото, незабавно да отдели някаква скромна сума от НЯКОЛКОСТОТИНТЕ СИ ХИЛЯДИ ЛЕВА БЮДЖЕТ които ежегодно харчи, и да възстанови на архитектите вестника им. Плащайки най-високия членски внос в България, поне един вестник да получаваме,
да не говорим, че и администрацията от него научава какво да прави при разни заплетени казуси.

Verba Volant, Scripta manent - Думите отлитат, написаното остава.
 
 
#3 Р. Борисов 2012-08-05 15:29
Нека да направим справка колко от членовете желаят да получават весника в пощата си на хартиен носител и колко предпочитат да го четата дигитално.
 
 
#2 Малин Маринов 2012-07-23 18:07
Вестника “Арх & Арт Форум” да се издава и разпостранява само в дигитален формат.
Ще спестим доста пари.
Става четаем.
В сегашния си хартиен вариянт се чете само текста, от снимките няма и спомен. Полиграфията му е драматична.
 
 
#1 Зоя Лазарова Разсолкова 2012-07-23 16:17
Здравейте,
Надявам се, че ще намерите общ език с "Арх & Aрт борса".
Дългогоишният им труд и полезността на вестничето за колегията заслужават внимание и уважение.
С цялата ми симпатия и уважение към ръководството.
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions