КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

"Пъзелът" - Съвременна българска архитектура 1947 -2012

Петък, 05 Октомври 2012 12:01

Във връзка с 65-тата годишнина от от издаването на първите 11 архитектурни дипломи в България от Държавната политехника през 1947 година, Фондация "БИБИН" с Галерията за Архитектура, Изкуство и Дизайн с Изп. Директор арх. Георги Бибин, обявява поредицата от архитектурни изложби под общото название: "Пъзелът" - Съвременна българска архитектура 1947 -2012.

Виждането на организаторите е да се предостави възможност за презентирането, както на реализирани, така и на идейни и концептуални проекти, като се започне от урбанистичните, като се мине през сградите в многообразието на тяхната функционалност и се стигне до интериорния и ландшафтен дизайн.

От месец януари 2013 г. в Галерията, във всяка част от изложбата с времетраене от една седмица, ще могат да бъдат представяни по 21 табла с размери: 70 см. хоризонтално и 100 см. вертикално, а придружаващия ги текстов материал на табла: 70 см. хоризонтално и 12 см. вертикално. Всеки от архитектите ще има възможност да участва в изложбата с до 2 табла.

Поради невъзможността отделните частите на изложбата да бъдат в хронологичен порядък, то те ще представят архитектите по реда на регистрацията им.

Те ще се провеждат през всяка втора и четвърта седмица на месеците на 2013 год. или до приключване на регистриралите се за участие.

Регистрацията започва от 15 септември 2012 г. на E-Mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. с писмо в свободен текст, задължително съдържащ броя на таблата, които ще бъдат представяни. Таблата следва да бъдат предадени в Галерията за Архитектура, Изкуство и Дизайн не по-късно от 30 дни преди датата на съответната част от изложбата, за която участниците ще бъдат информирани до 72 часа след регистрацията им.

След приключване на изложбата "Пъзелът" - Съвременна българска архитектура 1947 -2012, Фондация "БИБИН" съвместно с Галерията за Архитектура, Изкуство и Дизайн ще пристъпят към изработването на общ каталог, на електронен носител, на участвалите архитекти, включващ предоставения от тях снимков, видео и текстов материали.

Ю. Бибин
Председател на Фондация "БИБИН"
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions