КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Камарите на София и Букурещ подписаха меморандум за сътрудничество

Петък, 29 Ноември 2013 10:36
01

Меморандум за сътрудничество подписаха в почетното консулство на Румъния в Силистра български и румънски архитекти.

Подписи под документа, с който се продължава действието на меморандум, подписан през 2010 г., положиха арх. Николай Баровски - председател на Регионалната колегия - София-град, към Камарата на архитектите в България, и арх. Михай Ене - вицепрезидент на Букурещкия филиал на Камарата на архитектите в Румъния.

Общата цел е изучаването на нормативната база на двете страни за осъществяването на професионалната дейност на архитектите, за уеднаквяване на действащото законодателство и за създаване на благоприятни условия за работа на професионалистите от двете страни. Предвидени са обмен на експерти, организиране на семинари, работни срещи, кръгли маси и конференции, специализации и курсове за повишаване на квалификацията, общи пилотни проекти. Ще бъдат предложени съвместни проекти за разглеждане от международни финансови институции.

За осъществяване на предвидените дейности се създава технически комитет с представители на двете страни.

В Силистра днес бе открита изложба на наградени проекти от  традиционния годишен фестивал на архитектите в Румъния. Организирана бе и среща със силистренски архитекти и инженери. Проявите са посветени на предстоящия национален празник на Румъния на 1 декември - Ден на обединението.

 
Източник: bta.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions