КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Юбилейното честване „10 години ОАР – филиал Букурещ“

Понеделник, 11 Юли 2011 16:26

От 7 до 9 юли 2011г., работна група от РК София-град в състав: арх. Веселина Николова, арх. Александър Асенов и арх. Атанас Ковачев взе участие в 10 годишния юбилей на Ордена на архитектите на Румъния – филиал Букурещ. Важна част от групата бе арх. Георги Бакалов, председател на Съюза на архитектите в България.

При официалното откриване на 7 юли на годишния преглед на архитектурното творчество „ANUALA DE ARHITECTURA” Букурещ 2011, арх. Николова прочете приветствие от името на председателя на РК София-град към КАБ – арх. Данчо Данчев и поднесе подарък на арх. Мирча Окинчук – председател на ОАР – филиал Букурещ. В изложбата извън конкурсната програма бяха включени шест табла, разпечатани на място, с проекти на български архитекти от различни регионални колегии на КАБ. След откриването се състоя официална вечеря, дадена от проф. арх. Емил Попеску - Президент на университета за Архитектура  и урбанизъм „Йон Минку“.


Снимка: ОАР-Букурещ

На 8 юли делегатите от София направиха едночасово представяне на българската архитектура, разделено на три части:
1. Стара  архитектура в София и частично в страната, представена от арх. Николова;
2. Съвременни проекти на архитекти от София и страната, представени от арх. Асенов;
3. Доклад за възможностите за сътрудничество, които предоставят изпълнението на Дунавската и Черноморската стратегии и презентация на тема „Архитектурните съюзи и реализация на идеите за устойчиво развитие“ -  изнесена от арх. Бакалов и подготвена от арх. Аспарухов.

Снимка: ОАР - Букурещ

На РК „София-град“ бяха връчени пaметни знаци „10 години ОАР-Букурещ“. В неформална обстановка бяха установени контакти с редактора на списание „ARHITEKTURA“ www.revistaarhitektura.ro, с икономическия директор на ОАР – филиал Букурещ г-жа Габриела Теодореску и с други  посетители на събитието.

Участниците в мероприятието благодарят на всички архитекти от София и страната, които съдействаха и предоставиха материали за таблата и презентацията!

Снимка: ОАР - Букурещ

Снимки от събитието може да видите ТУК.

Редактирана извадка от официалния доклад на ръководителя на групата арх. Веселинина Николова до КАБ.

С.А.

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions