КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Отворена покана за предложения за устойчиви зелени сгради, реализирани или в проектна фаза, намиращи се в страните от Европейския съюз

Сряда, 13 Юли 2011 15:02

Aрхитектурният съвет на Eвропа е част от Европейски изследователски проект, наречен OPEN HOUSE. Целта на този проект е  да бъде създаден свободно достъпен, уеб базиран продукт, даващ оценка за устойчивостта на сградите.

Каним ви да давате предложения за сгради, които да бъдат използвани в процеса на разработване на обща европейска методология за оценка на устойчивост - OPEN HOUSE, частично финансирана от Европейския съюз. Предложенията трябва да притежават устойчиви функции и могат да бъдат сред сгради, които притежавате, които сте проектирали или построили.

OPEN HOUSE платформата в момента е в процес на развитие. Тя цели да подпомогне европейските усилия, към всеобщо еднозначно разбиране за устойчивостта на сградите, уповавайки се на вече съществуващите методи за оценка на дизайн, планиране и изпълнение.
Тестването на системата върху избраните референтни сгради ще започне през есента на 2011 г. Взелите участие ще бъдат публично обявени със своя принос от партньорите на OPEN HOUSE,  измежду които са компании с големи изследователски проекти, малки и големи high-tech предприятия и др. , сборно 19 организации, в 11 Европейски страни.
Собственици, архитекти и специалисти, разработващи системата, ще бъдат поканени да представят себе си и дейността си във финалната конференция на проекта.

Този амбициозен проект се очаква да бъде от огромна помощ в проектирането на истински устойчиви сгради.
Ще бъдат селектирани конкретни устойчиви офис сгради в различни европейски страни, на базата на които да бъде тествана ефективността на метода OPEN HOUSE, за отделните климатични, политически и културни особености.

КАБ ви кани да изпратите до 8 август 2011 г. офис сгради, отговарящи на изискванията в прикачения документ, които според вас биха били подходящи за целите на продукта.
Очакваме вашите предложения на имейл адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Формата за участие може да изтеглите от ТУК.
Допълнително информация за програмата може да откриете на официалния сайт на OPEN HOUSE www.openhouse-fp7.eu

 

aрх. Николай Гълъбов
Председател на Комисия по международна дейност и евроинтеграция

 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions