КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Казус във връзка заключителна дискусия на 02.11, от 17:30 ч., относно виза за трафопост в парк Овча купел пред Минерална баня Овча купел

Вторник, 01 Ноември 2022 11:51
c0d38bde6564e43d1c06337cf9d59e87
До членовете на Архитектурна колегия "Г"
До предстaвителите на КАБ в РЕСУТ на район Овча купел:
арх. Костадин Попов
арх. Румен Йотов
ланд.арх. Иглика Недялкова

Уважаеми колеги,

Във връзка получен сигнал, чрез имейл до РК София-град и призив на колегите арх. Христина Чокова-Петрова и арх. Надя Иванова, чрез публикация във форума на Камарата във Фейсбук,  за реакция от страна на КАБ, относно виза, издадена от главния архитект на СО арх. Здр.Здравков, за разполагане на трафопост пред банята в Овча купел, се обръщаме към Вас с молба за участие от Ваша страна в заключителната дискусия, организирана от район Овча купел, в подкрепа на изразена позиция, посока препоръка за преосмисляне местоположението на трафопоста на по-подходящо място, което не възпрепятвства визуалното възприятие на сградата и не влиза в конфликт с прилежащата й среда. 
 
Документите може да свалите, както следва:
Заповед на район Овча купел за обществено обсъждане: ТУК
Визата:  ТУК
Становище на арх. Христина Чокова-Петрова: ТУК
Становище на арх. Надя Иванова (от Термално-Нормално): ТУК

Подкрепата от страна на Колегията ще даде допълнителни аргументи на представителите ни в ЕСУТ в защита на исканата промяна и основание за изразяване на отрицателно становище на Съвета на РК София-град до НИНКН, Столична община и район Овча купел.

Заключителната дискусия ще се проведе на 02.11.2022 от 17:30 ч, в административната сграда на район Овча купел на бул.Цар Борис III 136B, и е относно виза за проектиране на трафопост с макс.височина до 3.5м в УПИ I-"за озел., коо и мин.бани" (ПИ 68134.4336.550 ) в кв.39 по плана на м."Овча купел-актуализация" (приложените файлове).

С уважение,
Арх. Васил Василев
Председател на РК София-град
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions