КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Интервю с новия Председател на УС на КАБ арх. Владимир Дамянов

Събота, 05 Май 2012 19:32

Арх. Владимир Дамянов е член на съвета на РК София-град и ръководеше Комисията по допълнения и изменения на Устава на КАБ към 9-то Общо събрание. Снощи, в края на първия ден от Десетото общо събрание на Камарата на архитектите, арх. Дамянов беше избран за председател на КАБ след балотаж със 167 гласа.

Арх. Дамянов, честито! С какво победихте своите конкуренти?

Честно казано, не очаквах такава изключително силна колегиална подкрепа не само от София, но и от страната. Явно това, което предложих и което се надявам да бъде постигнато в работата на камарата, е дало резултат. Струва ми се, че може би спечелих в това оспорвано състезание на идеи с една човешка откритост и желание нещата да тръгнат по един ясен и насочен към колегията и обществото път - нещо, което до голяма степен бяхме позабравили и поизпуснали и това ни пречеше в общата работа. Целта беше да възстановим авторитета на колегията с едно ново ръководство и една по-открита и по-действена политика.

Имахте интересни предложения в платформата. Какво ще бъде първото нещо, което ще направите като председател?

Като начало трябва много подробно да се запознаем с материалите и документацията, с които камарата разполага. Първата задача ще бъде един много сериозен открит форум по отношение на нормативните документи, с които работим, и е необходимо да бъдат приведени във вид, в който да станат работещи. Това ще стане вероятно още утре (днес - бел. ред.),  тъй като ни предстои корекция и гласуване на Устав и Професионален кодекс, които са подготвени, но далеч не са най-доброто, което желаем. Да се надяваме, че в двата дни, които ни остават, ще успеем да придвижим този въпрос, който отлагаме вече от няколко години.

Имаме нужда от ясен и точен Устав, който още не е факт. Затова се надявам ако не на сегашното Общо събрание, то в най-скоро време да завършим нещата. А за в бъдеще ще търсим една по-съвършена законова уредба, естествено, съвместно с държавните институции.

Арх. Владимир Дамянов завършва ВИАС- УАСГ през 1973г., има Научна специализация в ЦИЕС / CIES / FRANCE на тема "Архитектура на детските комплекси,сгради и съоръжения за образование и атрактивен отдих" -Ministers de Sport et Loisire от 1980г., както и Групов стаж по урбанизъм и устройство на територията – Paris, Ministers des Affaires Etranger, France. В годините между 1998 и 2012 е хоноруван асистент в УАСГ-кат.”Интериор и дизайн”, а от 2009 г. е редовен асистент към Архитектурен факултет на ВСУ в Катедра ГТИА. В професионален план от 1992г. до момента е архитект на свободна практика и Управител на фирма за комплексно проектиране "БАРХ"ЕООД гр.София. Между 1975г. и 1980г. работи в КНИПИ"Главпроект" към КАБ като проектант в Дирекция"Сгради и Комплекси за Спорт,Отдих и Туризъм"; между 1981 и 1990г. е Главен Проектант в КНИПИ "Софпроект" - Дирекция"Генплан"; Дирекция"Център". От 1990 до 1992г. ръководи ателие в Международната Академия по Архитектура /МАА-IAA/, а от 1992 до 2012 г. е Управител на „Барх”-комплексно проектиране” ЕООД- гр.София.

Източник: citybuild.bg
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions