КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция

Важна информация за конкурсите за ЦГЧ на София

Понеделник, 08 Октомври 2012 18:37

Уважаеми колеги,

На провелото се днес (08.10.2012г.) в НАГ обществено обсъждане  на идеи във връзка с подготовката на проектно предложение по Оперативна програма Регионално развитие „В подкрепа за следващия програмен период ”, материалите за което можете да видите ТУК и ТУК, се изясни концепцията на общината за конкурса и предварителните идеи от колегията.  Предвид, че дискусия на такъв етап се провежда за първи път, както и кратките срокове за реакция професионалните организации не бяха много добре подготвени. Допълнителна заблуда се внесе и от публикациите в медиите за това кое и как ще се прави.  Презентацията, която виждате от материалите (ТУК) е била изготвена за провокация на мисли идеи от архитектите, които имат визия за развитието на град София.  Накратко, Софийска община има възможност да кандидатства за финансиране за изработка на технически проект за обновяване на обществени пространства на стойност 750 000лв с ДДС (само проектиране). В последствие в следващия програмен период с този проект ще се кандидатства за финансиране около 35-40 мил. Евро за реализация на проекта. За тази цел ще бъде обявен отворен конкурс с награда – възлагане на проектирането.  Към този момент на вече проведените две обществени дискусии се обсъжда ОБХВАТЪТ на зоната (на приложените чертежи в жълто – около 300 000кв.м), както и евентуалната рамка на заданието за конкурса. В последствие ще се обсъждат и конкретните параметри на заданието.

Сроковете за реакция на колегията на този първи етап са изключително кратки. До четвъртък (11. 10.2012) от 16 часа, когато ще бъде следващото обществено обсъждане по въпроса трябва да бъдат представени идеи,  коментари и забележки по отношение на границите на конкурсната зона. Евентуалните намеси в подземна градска инфраструктура, което не се покрива от тази мярка също трябва да бъдат дефинирани, с оглед оценка от Столичен общински съвет за възможността за реализация преди изпълнението на проекта.

Молим всички колеги, които имат отношение по въпроса или да изпратят материали, или лично да присъстват на обсъждането (четвъртък, 11.10 от 16 часа в заседателната зала на НАГ).

Обсъждане на конкретното задание за конкурса във вече определената зона на действие ще бъде провеждано през месец ноември, но ако има конкретни идеи и сега могат да бъдат представени. За да сме сериозни, моля предложенията да са подготвени писмено.

За информация, въпроси и предложения – пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


арх. Николай Баровски
Председател на РК София-град към КАБ

Още по темата:
Важни новини от НАГ
София ще прави конкурс за проекти за центъра на града

Запознайте се с идеята за обновяване на централна градска част на София
 
Copyright © 2024 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions