КАБ София´
НОВИНИ | NEWS
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН
ЗА НАС | ABOUT US
РЕГИСТЪР | REGISTER
КАЛКУЛАТОР | CALCULATOR
ДОГОВОРИ | CONTRACTS
ГЛАВНИ АРХИТЕКТИ
КОНТАКТИ | CONTACTS
ВРЪЗКИ | LINKS
 
feed-image RSS FEED
Банер
КАБ София
Регистр. номер в КАБ:
Парола:
Забравена парола? Инструкция
Конкурси
ТОПЛОЦЕНТРАЛАТА - Aрхитектурен конкурс
Петък, 24 Март 2017 13:43
konkurs.toplo

Столична община кани архитекти в открит конкурс за реконструкция на сградата на бившата топлоцентрала на НДК и превръщането ѝ в център за изкуство и култура. Целта е да се създаде място за изява на независимите артисти в България и да се докаже, че изоставените индустриални пространства в градската среда имат потенциал за нов живот.

Повече информация за конкурса можете да откриете ТУК.

 

 
Обявиха конкурс за идеен проект за залата в областна администрация на Стара Загора
Вторник, 06 Декември 2016 03:25

Обявена е открита процедура за идеен проект за залата в сградата на областна администрация: интериор, екстериор, съвременни инсталации за отопление, вентилация и климатизация, декоративно и сценично енергоефективно осветление, постигане на максимална акустика, цялостен ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Необходимо е обезпечаване на обекта с всички необходими характеристики, отговарящи на противопожарни, архитектурни и санитарно-хигиенни норми, като подсигуряване на евакуационни изходи, прилагане на съответния клас негорими материали за зала с такъв капацитет, в съответствие с нормативната уредба. 

Концертната зала се намира в сградата на областна администрация на част от първи и втори етаж. Разполага със самостоятелен вход на север с достъп към пешеходната зона на бул. "Цар Симеон Велики". Състои се от входно фоайе с гардероб, концертна зала със сцена, гримьорни, помощни помещения и санитарни възли. Чрез две панорамни стълби във фоайето от изток и запад се достига до следващото ниво, където се намира балконът на залата. Тук са разположени фоайе с панорамна гледка към пешеходната зона, гримьорни, помощни помещения и санитерни възли.

02

Към момента залата е с капацитет 600 седящи места. Тя е с течове от покрива, системата за отопление и вентилация не функционира, няма изградена климатична инсталация, електрическите инсталации са амортизирани и неефективни. Оборудването и облицовките по стени и тавани са морално остарели, съществуващите материали и столове не отговарят на противопожарните норми.

Сградата е строена през 1979г. Отвън е с каменна облицовка и алуминиева дограма. Конструкцията е масивна стоманобетонна. В залата се провеждат различни културни мероприятия, театрални представления, концерти и други. Тя се намира в центъра на града с достъп до пешеходната зона, която също предстои да се реконструира

За класирания на първо място участник в откритата процедура наградата е 4 000 лв., за второ място - 2000 лв., а за трето -1 000 лв. Наградният фонд се изплаща на класираните на първите три места участници не по-късно от 30 дни след приключване на журирането на конкурса и след влизане в сила на решението на възложителя. Възложителят сключва договор по представения в документацията проект с класирания на първо място участник.   

Срокът за получаване на проекти или на заявления за участие е 20 януари 2017г., 15:00 часа.

Всички пдробности - тук.

 
Източник: http://citybuild.bg
 
Идеен проект за обновяване на Младежкия дом във Варна
Вторник, 22 Ноември 2016 23:55
01

Конкурсът е за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство.

Община Варна и местната структура на Камарата на архитектите в България обявиха конкурс за изработка на идеен архитектурен проект за Младежкия дом в града. Целта е цялостно обновяване на сградата по повод избора на Варна за Европейска младежка столица 2017 г. 


Срокът за предаване на проектните разработки е 19 декември. Обсъждането, оценката и класирането на проектите ще се проведе до десет календарни дни. За класираните на първите три места са предвидени парични награди съответно 3 000 лв - за първо, 2 000 лв - за второ, и 1 000 лв за трето място. От трите проектни разработки ще бъде направен избор за възлагане на следваща фаза на проектиране (технически архитектурен проект и работни детайли) на инвестиционен проект, необходим за осъществяване на това инвестиционно намерение.


Желаещите да участват в конкурса могат да получат изходни данни и материали от арх. Илиян Парашкевов, младши експерт част „Архитектура", Дирекция АГУП в сградата на Община Варна, бул. „Осми Приморски полк" № 43, ет. 5, стая 508. Повече информация може да бъде получена на телефон 052/ 820-146. Материалите ще бъдат достъпни на електронната страница на Община Варна www.varna.bg.

 
Източник: http://citybuild.bg
 
Kонкурс за архитектурни проекти "Животворна светлина"
Сряда, 09 Ноември 2016 20:25
 01
Уважаеми Архитекти, 

Имаме удоволствието да обявим третото издание на конкурса за архитектурни проекти, демонстриращи възможностите за използването на покривни прозорци в България - "Животворна светлина 2016 г."

Тазгодишната тема е:
 “Съчетаване на българската архитектура със световните модерни тенденции.” 
 
За всяка категория има обявена награда. От всички участвали ще се избере и голямата награда, без значение в коя категория е бил регистриран проектът. 

Наградите са три! По 500 лева за категориите "Фамилна Къща" и "Жилищни и обществени сгради" и 2000 лева за големия победител в конкурса.
Краен срок за изпращане на проекти до 02 Декември 2016 г
Всеки, който изпрати своя проект до 20 ноември 2016 ще получи специална юбилейна бутилка вино от VELUX по случай нашата 75 годишнина.
РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА КОНКУРСА
Научете повече за конкурса и миналогодишните издания ТУК

Очакваме Вашите проекти в указания срок. 
Успех на всички участници. 
Екипът на VELUX.
 
Архитектурен конкурс от Съюза на московските архитекти
Вторник, 01 Ноември 2016 19:59
02
01
 
Архитектурен конкурс "Топлоцентралата"
Вторник, 11 Октомври 2016 19:23
01

Столична община кани архитекти в открит конкурс за реконструкция на сградата на бившата топлоцентрала на НДК и превръщането й в център за изкуство и култура. Целта е да се създаде място за изява на независимите артисти в България и да се докаже, че изоставените индустриални пространства в градската среда имат потенциал за нов живот.

Следете конкурса на http://toplocentralata.com/

 
Архитектурно-градоустройствен конкурс от Община Ботевград
Вторник, 04 Октомври 2016 20:56
01
С настоящото Ви уведомявамe, че с решение №ОП-6/04.10.2016г. на кмета на община Ботевград е открит конкурс за обемно-устройствено архитектурно решение за оформяне на публични пространства и идеен проект за хотел и тренировъчна зала към Многофункционална спортна зала “Арена Ботевград” гр. Ботевград.
Срокът за получаване на проекти е: 28.11.2016г.
Допълнителна информация може да бъде получена от профила на купувача на община Ботевград: https://goo.gl/xQnN8a
Обявлението може да изтеглите от ТУК.
 
Стартира International Furniture Design Competition в рамките на IFDA
Неделя, 18 Септември 2016 14:56

По време на International Furniture Design Fair Asahikawa обменят идеи дизайнери от цял свят, а конкурсът е главното събитие на панаира.

01

Участието в конкурса е не само с цел даване и получаване на награди, но и за да се въведе нов дизайн в мебелната промишленост. Много от продуктите на победителите и финалистите от последните състезания са пуснати в продажба по целия свят. Освен това, тъй като Asahikawa е търговски център с високо качество на дървения материал, той търси проекти, които показват отличното ползване на дървесината. 

Всички подробности за конкурса - тук.

 
Източник: http://citybuildhome.bg
 
Обявиха конкурс "Градовете на бъдещето"
Четвъртък, 11 Август 2016 14:13

Как ще се използва енергията в градовете след няколко десетилетия? Развихри въображението си и спечели.

Представи си, че си в бъдещето. Годината е 2050. Живееш в голям, гъсто населен град. Какви иновативни решения се използват за енергийно ефективно управление на градовете? Има ли реализирани твои идеи? Shell България предизвиква младите хора да споделят идеята си. Победителите ще бъдат наградени с парични награди на стойност: 1-во място– 1500 лв., 2-ро място – 1000 лв., и 3-то място – 750 лв.

01

Как да кандидатстваш:

Изпрати идеен проект по темата по имейл на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. до 11.09.2016 г. Проектът трябва да включва: детайлно описание на идеята; практически резултати, ползи и решения на съществуващи енергийни проблеми; възможности за развитие на проекта в бъдеще. Формат: .ppt или .pdf.

Кандидатите трябва да са навършили 18 години, в бакалавърска или магистърска степен на обучение (минимум 2-ри курс). Избрани финалисти ще бъдат поканени в София, за да представят идеите си пред жури от представители на Shell България, академичната общност и Столична община, които ще изберат победителите.

Всички подробности - тук.

 
Източник: http://citybuild.bg/
 
Започва архитектурен конкурс за Тютюневия град в Пловдив
Вторник, 26 Юли 2016 20:28
Конкурсът ще се проведе от 25 юли до 25 септмеври
01

Камарата на архитектите в България – регионална колегия Пловдив, обяви началото на архитектурен конкурс „Тютюневият град на Пловдив – идентичност, обновяване, приобщаване“.

Проектите ще бъдат оценявани от жури с председател арх. Тодор Кръстев и в състав:

арх. Георги Станишев

арх. Борислав Игнатов

арх. Пламен Братков

арх. Иван Делчев

арх. Петко Костадинов

Пенка Калинкова

арх. Румен Русев – главен архитект на Пловдив, на когото на 22 юли бе повдигнато обвинение в „противозаконна дейност в защитената територия“ заради събарянето на тютюневия склад. Арх. Русев го грози лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 15 000 лева. В момента той е с мярка „парична гаранция“ в размер на 2000 лева.

Конкурсът ще се проведе от 25 юли до 25 септмеври като втори модул от „Архитектурен форум Пловдив“, чието седмо издание ще се състои през септември в Града под тепетата.

Тютюневият град е тема и на третия и четвъртия модул от форума – съответно лектория „Тютюневият град на Пловдив- идентичност, обновяване, приобщаване“ (19 септември) и изложба със същото име (5-20 октомври).

02

Конкурсът е провокиран от разрушаването на тютюневия склад на 06.03.2016, както и борбата на пловдивските архитекти за запазването на идентичността на тази територия от Пловдив. Основните цели, които ще преследва конкурсът са:

  • Темата за сблъсъка между частните инвестиционни интереси и адекватното опазване на „тютюневия град“ като групова ценност.
  • Търсенето на форма на диалог между адекватно опазване и инвестиционни намерения, в който диалог културната идентичност на „тютюневия град“ да е основен актив и за двете страни.
  • Интересът и ангажираността към опазването на „тютюневото“ наследство на широк кръг граждани от различни сфери.
  • Основна цел е на база на направените професионални предложения да се изведат насоки и направления, които да бъдат предоставени в подходяща форма на община Пловдив.

Повече подробности може да намерите на: http://tutun.kab-plovdiv.com.

 
Тютюневите складове в Пловдив снимани с дрон вижте ТУК.
 
Източник: http://1kam1.com
 
Още статии...


Страница 1 от 25
Copyright © 2017 КАБ РК София-град
created by Optimall Solutions